Taichung Light Box By Hong Kong Architects spatialpractice
  • Taichung Light Box By Hong Kong Emerging Architects spatial practice
  • Taichung Light Box By Hong Kong Architects
  • Taichung Light Box By Hong Kong Architects
  • Taichung Light Box By Hong Kong Architects
  • Taichung Light Box By Hong Kong Architects
  • Taichung Light Box By Hong Kong Architects
  • Taichung Light Box By Hong Kong Architects
  • Taichung Light Box By Hong Kong Architects
  • Taichung Light Box By Hong Kong Architects
  • Taichung Light Box By Hong Kong Architects

Taichung Light Box

  • Taichung Light Box By Hong Kong Architects
  • Taichung Light Box By Hong Kong Architects
  • Taichung Light Box By Hong Kong Architects
  • Taichung Light Box By Hong Kong Architects
  • Taichung Light Box By Hong Kong Architects
  • Taichung Light Box By Hong Kong Architects
  • Taichung Light Box By Hong Kong Architects
  • Taichung Light Box By Hong Kong Architects
  • Taichung Light Box By Hong Kong Architects
  • Taichung Light Box By Hong Kong Architects

“Redefining a lighting company through architectural design by sculpting with shadow and natural light which encases a lighting showroom, a secret garden restaurant, and efficient rentable office spaces. Three identities with three distinct entries within one light box.”

Embracing the corner lot situation, each corner of the Taichung Light Box engages the urban context differently. The structure is simplified to a concrete waffle system, freeing the space by locating the cores in a L-shape on the two inside boundaries where views are limited and sunlight is more direct.

The lower half of the building holds the lighting showroom and their office space. The circulation leads the visitor to an internal world embracing spaces of varying proportions and where stairs become landscape that showcase the lighting company’s products in different situations. Located on the top of the building are 4 floors of efficient and flexible rentable offices. A high-end restaurant is located at the underground level that is centered around a secret garden that provides privacy from the street level. The building as a whole represents the new identity of the company, while integrating three atmospheres for each function.

PROJECT FACTS

  • Client: Taiwan Lighting
  • Location: Taichung, Taiwan
  • Project Area: 3,500m2
  • Building Height: 35.8m
  • Program: Light and Furniture Showroom,Restaurant, Office, Parking

  • Project Team: Erik Amir, Dora Chi, Effi Meridor, Cathal Peter Quinn, Silvia Gonzalez Gomez, Steven Zambrano Cascante, Victor Quiros Quiros
  • Local Architect: Jason Chia Architects
  • Model Maker: Great Models