Cascading Gardens By Hong Kong Architects spatialpractice
  • Cascading Gardens By Hong Kong Emerging Architects spatial practice
  • Cascading Gardens By Hong Kong Architects
  • Cascading Gardens By Hong Kong Architects
  • Cascading Gardens By Hong Kong Architects
  • Cascading Gardens By Hong Kong Architects
  • Cascading Gardens By Hong Kong Architects
  • Cascading Gardens By Hong Kong Architects
  • Cascading Gardens By Hong Kong Architects
  • Cascading Gardens By Hong Kong Architects
  • Cascading Gardens By Hong Kong Architects

Cascading Gardens

  • Cascading Gardens By Hong Kong Architects
  • Cascading Gardens By Hong Kong Architects
  • Cascading Gardens By Hong Kong Architects
  • Cascading Gardens By Hong Kong Architects
  • Cascading Gardens By Hong Kong Architects
  • Cascading Gardens By Hong Kong Architects
  • Cascading Gardens By Hong Kong Architects
  • Cascading Gardens By Hong Kong Architects
  • Cascading Gardens By Hong Kong Architects
  • Cascading Gardens By Hong Kong Architects

“Today, nature is overwhelmed by human desire to conquer and define. It is vital to find equilibrium between nature and built environment, equally as important to balance future and past; living and playing.”

The Cascading Gardens is designed by strategically understanding the impact of three major elements to create a better living environment– maximize view, protect urban privacy, and reduce heat gain. The project is designed to reduce energy dependency while maximizing exposure to the surrounding park, mountain and urban views. Open green balcony spaces cascade down the building as an extension of the urban park. Vertical architectural elements block direct sunlight while producing a gentle ambient light inside. Residential unit layouts are designed to protect privacy from neighboring buildings while maintaining a pleasant interior space.

The 100 meter tall tower has 57 units ranging from 120-181sm. Each unit has an open kitchen and view to park, mountain, or city. Resident amenity spaces include private lobby, back private garden, and underground parking. Retail units are located at the 1st and 2nd Floors.

PROJECT FACTS

  • Client: Taiwan Lighting
  • Location: Kaohsiung, Taiwan
  • Project Area: 22,300 m2
  • Number of Stories: 29
  • Building Height: 100m
  • Program: Residential, Retail, Parking

  • Project Team: Erik Amir, Dora Chi, Effi Meridor, Max Gerthel, Silvia Gonzalez, Ryo Otsuka, Emily Wu, Yan Zhang
  • Local Architect: Jason Chia Architects