One More By Hong Kong Architects spatialpractice
  • One More By Hong Kong Emerging Architects spatial practice
  • One More By Hong Kong Architects
  • One More By Hong Kong Architects
  • One More By Hong Kong Architects
  • One More By Hong Kong Architects
  • One More By Hong Kong Architects
  • One More By Hong Kong Architects
  • One More By Hong Kong Architects
  • One More By Hong Kong Architects
  • One More By Hong Kong Architects

One More

  • One More By Hong Kong Architects
  • One More By Hong Kong Architects
  • One More By Hong Kong Architects
  • One More By Hong Kong Architects
  • One More By Hong Kong Architects
  • One More By Hong Kong Architects
  • One More By Hong Kong Architects
  • One More By Hong Kong Architects
  • One More By Hong Kong Architects
  • One More By Hong Kong Architects

“In our culture today, we are constantly over-exposed to information and data. It is important to create a living environment that provides a relief from these elements through a reconnection with nature.”

One More sits at the exclusive front row of the Art Museum Park. The simplicity of design for the tower is the result of maximizing the dramatic relationship to the natural environment and taking full advantage of its location directly in front of the park. The horizontal band defines the uninterrupted view of the park, mountain, and sea; while also performing as a sustainable shading element to reduce heat gain.

The essence of simple, natural and quiet living from the natural environment is extended into each unit through the generous balcony garden and then into each living room. The design result comes from a long process of analysis of the typical Taiwan residential typology. To break the monotony of the typical-found typology, the simple band gesture varies in height on each floor to exemplify its organic inspiration. The scheme promotes the essence of natural living in the urban environment.

The 100 meter tall concrete structure tower is composed of 53 2-bedroom units with open kitchen and living room views toward the park. Resident amenity spaces include private lobby and resident amenity spaces, back private garden, and roof garden. Retail units are located at the 1st and 2nd Floors.

PROJECT FACTS

  • Client: Bellevueciti Construction
  • Location: Kaohsiung, Taiwan
  • Project Area: 15,883 m2 (above ground) 3,719 m2 (below ground)
  • Number of Stories: 29
  • Building Height: 100m
  • Program: Residential, Retail, Parking
  • Status: Under Construction (2016)

  • Project Team: Erik Amir, Dora Chi,Ryo Otsuka, Silvia Gonzalez, Carol Lau, Andrea Sze, Emily Wu, Yan Zhang
  • Local Architect: Jason Chia Architects