Landscape Architecture Office By Hong Kong Architects spatialpractice
  • Landscape Architecture Office By Hong Kong Emerging Architects spatial practice
  • Landscape Architecture Office By Hong Kong Architects
  • Landscape Architecture Office By Hong Kong Architects
  • Landscape Architecture Office By Hong Kong Architects
  • Landscape Architecture Office By Hong Kong Architects
  • Landscape Architecture Office By Hong Kong Architects
  • Landscape Architecture Office By Hong Kong Architects
  • Landscape Architecture Office By Hong Kong Architects

Landscape Architecture Office

  • Landscape Architecture Office By Hong Kong Architects
  • Landscape Architecture Office By Hong Kong Architects
  • Landscape Architecture Office By Hong Kong Architects
  • Landscape Architecture Office By Hong Kong Architects
  • Landscape Architecture Office By Hong Kong Architects
  • Landscape Architecture Office By Hong Kong Architects
  • Landscape Architecture Office By Hong Kong Architects
  • Landscape Architecture Office By Hong Kong Architects

“A modern office space is more than simply an office space. Employees spend most of their time working in their offices; therefore new and interesting environments are needed. To build a creative and innovative space, the new office needs to be more like a small community where people can work, communicate, live and enjoy.”

The Landscape Architecture Office is located in a renovated a 1500sm factory building. The design emphasizes on both creating an environment to showcase a live portfolio while also establishing a creative working environment.

The interior is separated into two zones, “Anchors” and “Landscape”. Inside the Anchor Zone are private offices, formal conference rooms, storage and material libraries and other fixed programs where layout is more rigid. The programs inside the Landscape Zone are more flexible including team workspaces, informal meeting areas, and creative working area. In between the workspaces are spaces where teams can experiment or showcase their work with indoor gardens. By blurring the boundary between landscape and architecture, the factory space is converted to an open creative environment, while maintaining the balance of administration.

PROJECT FACTS

  • Client: Landscape Architect Office
  • Location: Beijing, China
  • Project Area: 1,500m2
  • Program: Interior Architecture

  • Project Team: Erik Amir, Dora Chi, Ryo Otsuka, Yan Zhang